back button

Æg og rejer på rugbrød

Opskriften passer til 8 stykker rugbrød

Ingredienser:

 

Tørrede cherrytomater

  • 20 stk cherrytomater
  • Salt
  • Sukker
  • Olivenolie

 

Tomatmayonnaise

  • 80 g æggeblomme
  • 8 g Dijon
  • 10 g hvidvinseddike
  • 5 g sherryeddike
  • 5 g salt
  • 50 g tomat i olie (fx semi-dried tomat)
  • 50 g tomatpuré
  • 5 g paprika
  • 5 g sukker
  • 2 g piment d’Espelette
  • 300 g olie

 

Æg og rejer på rugbrød

  • 12 æg
  • 240 g rejer (fra Polar Salmon)
  • 8 skiver rugbrød
  • Tomatmayonnaise
  • Tørrede cherrytomater
  • Rødmelde (kan erstattes af karse)

Fremgangsmåde:

 

Tørrede cherrytomater

  1. Halvér tomaterne, og marinér dem med salt, sukker og olivenolie.
  2. Læg dem på en bageplade med skærefladen opad.
  3. Bag/tør dem i ovnen ved 90 °C i ca. 120 minutter, eller indtil de er tørre.

 

Tomatmayonnaise

  1. Kom æggeblommer, sennep, hvidvinseddike, sherryeddike, salt, tomat i olie, tomatpuré, paprika, sukker og piment d’Espelette i en blender eller høj skål.
  2. Blend ved høj hastighed, til massen er helt glat og ensartet.
  3. Tilsæt olien lidt ad gangen i en tynd stråle, mens du blender eller pisker konstant.
  4. Fortsæt, indtil mayonnaisen bliver tyk og cremet.
  5. Smag til med ekstra salt, eddike eller sukker efter behov.
  6. Kom mayonnaisen på sprøjteposeog opbevar på køl.

 

Æg og rejer på rugbrød

  1. Kom æggene i kogende vand og kog dem i 7½ minut.
  2. Kom æggene direkte i koldt vand, og lad dem køle helt af.
  3. Pil æggene og skær dem i kvarte.
  4. Fordel 6 kvarte ægpå hvert stykke rugbrød.
  5. Læg rejerneovenpå æggene.
  6. Kom små dutter af tomatmayonnaiseovenpå.
  7. Pynt med tørrede cherrytomaterog lidt rødmelde eller karse.