back button

Aligot med ristede pølser

Opskriften passer til 4 personer

Ingredienser:

 

Aligot (oste-kartoffelmos)

  • 600 g skrællede kartofler
  • 30 g smør
  • 60 g mælk
  • 50 g cremefraiche 38 %
  • 450 g ost (fx Havgus, Cantal eller Gruyère)
  • 10 g hvidløg (finthakket eller presset)
  • 2 g revet muskatnød
  • Salt

 

Til servering

  • 8 kyllingepølser fra Hanegal
  • 160 g grønkål
  • Aligot
  • Grov dijonsennep

Fremgangsmåde:

 

Aligot (oste-kartoffelmos)

  1. Kog kartoflerne
    Kog kartoflerne helt møre i letsaltet vand.
    Hæld vandet fra, og lad dem dampe tørre et øjeblik.
  2. Mos kartoflerne
    Pres de varme kartofler gennem en sigte, så mosen bliver helt glat og luftig.
  3. Tilsæt smør og væske
    Rør smør, mælk og cremefraiche i kartoffelmassen, til den bliver cremet og ensartet.
  4. Arbejd osten i
    Kom gryden over svag varme, og tilsæt osten lidt ad gangen, mens du rører konstant.
    Fortsæt, til al osten er smeltet, og mosen bliver sej, blank og elastisk.
  5. Smag til
    Smag til med hvidløg, muskat og salt.

 

Til servering

  1. Rist pølserne
    Steg pølserne på en tør pande ved middel varme, til de er pænt gyldne på begge sider.
  2. Rist grønkålen
    Skyl grønkålen, og dryp den godt af.
    Rist den hurtigt af på en meget varm pande med lidt olie – den må gerne få farve i kanterne, men stadig have lidt bid i midten.
  1. Servering
    Anret den varme aligot med de ristede pølser og grønkål.
    Server med en klat grov dijonsennep.