back button

Asiatisk inspireret kyllingedeller

Saftige, smagfulde og fulde af krydderier – de her kyllingedeller er en asiatisk hilsen til frokostbordet.

Serveres med ris og toppes med sesam og finthakkede forårsløg. Kan også serveres med en frisk dip
eller en sprød salat. Det kan hurtigt blive en ny favorit.

Til opskriften skal du bruge (3-4 personer):

  • 1 pakke hakket ROSE kylling
  • 3-4 forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 30g pankorasp
  • 350g ris (tør vægt)

 

Marinaden:

  • 2 citrongræs-stilke, de yderste lag fjernet
  • 1 rød chili
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stykke ingefær på ca. 2,5 cm, skrællet
  • 2 spsk mørk brun farin
  • 3 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 1 spsk fiskesauce
  • 2 spsk sojasauce

 

Ristet sesam til toppen

I denne video vises, hvordan man laver saftige kødboller med dansk fars.

Opskriften starter med at forberede farsen: det hvide fra et forårsløg hakkes fint og blandes med fars, æg, salt, peber og pankorasp.
Når det hele er rørt godt sammen, formes farsen til små kødboller.

 

Herefter laves en hurtig marinade, hvor ingredienserne fremgår af billedteksten i videoen.
Kødbollerne steges på panden, indtil de er godt varme og har fået farve. Herefter hældes marinaden
over, og bollerne vendes godt rundt i den.

 

Til sidst færdigtilberedes de i ovnen ved ca. 180 grader i 15