back button

Confiteret kylling på rugbrød med majs, kantareller og svampemayo

Denne opskrifter passer til 8 stykker rugbrød

Ingredienser:

 

Confiteret kylling

  • 500 g udbenet overlår fra Rose Poultry
  • 15 g salt
  • Neutral olie (nok til at dække kyllingen)
  • Et par kviste citrontimian
  • 2 fed hvidløg

 

Svampeolie

  • 90 g brune markchampignoner
  • 250 g neutral olie (fx solsikke- eller rapsolie)
  • 1 lille fed hvidløg
  • Et par kviste citrontimian

 

Svampemayo

  • 60 g æg
  • 10 g Dijon
  • 10 g sherryeddike
  • 10 g salt
  • 90 g confiterede svampe (fra svampeolien)
  • 200 g svampeolie

 

Kantareller med majs og citrontimian

  • 85 g kantareller
  • 120 g majs (fra friske kolber)
  • 5 g hakket citrontimian
  • 30 g skalotteløg
  • Smør til stegning

 

Anretning

  • 8 skiver rugbrød
  • Confiteret kylling
  • Svampemayo
  • Majs- og kantarelblanding
  • Fint snittet purløg
  • Blomsterkarse (til pynt)

 

Fremgangsmåde:

 

Confiteret kylling

  1. Krydr kyllingelårene med salt, og lad dem trække i minimum 4 timer – gerne natten over.
  2. Kom kyllingen i et ovnfast fad sammen med citrontimian og hvidløg.
  3. Varm olien op til ca. 100 °C, og hæld den over kyllingen, så den er helt dækket.
  4. Sæt fadet i ovnen ved 100 °C i ca. 2 timer, eller til kyllingen er mør og færdigtilberedt.
  5. Lad kyllingen køle ned i olien, indtil den skal bruges.

 

Svampeolie

  1. Rens champignonerne, og skær dem i mindre stykker.
  2. Rist svampene på en pande ved middel varme, til de får lidt farve og har afgivet væsken.
  3. Kom svampene i en gryde, og tilsæt olien.
  4. Læg hvidløg og citrontimian i et kaffefilter eller et lille stykke gaze, og kom det i gryden.
  5. Varm langsomt op til ca. 100 °C, og lad det simre i 20 minutter ved lav varme – olien må ikke koge.
  6. Tag gryden af varmen, og lad det køle let af.
  7. Fjern kaffefilteret, og hæld olie og svampe i en beholder.
  8. Opbevar svampene dækket af olie på køl.

 

Tip: Sørg altid for, at svampene er dækket af olie – ellers mugner de.

Olien kan holde sig i flere måneder på køl.

 

Svampemayo

  1. Kom æg, sennep, sherryeddike, salt og confiterede svampe i en blender eller høj skål.
  2. Blend til en ensartet og cremet masse.
  3. Tilsæt svampeolien lidt ad gangen, mens du blender, til mayonnaisen er tyk og luftig.
  4. Smag evt. til med lidt ekstra salt eller syre.
  5. Kom mayonnaisen i en sprøjtepose.

 

Kantareller med majs og citrontimian

  1. Rens kantarellerne grundigt, og skær de største i mindre stykker.
  2. Pil og hak løget fint.
  3. Skær kernerne af de friske majskolber.
  4. Varm en pande op med smør.
  5. Steg løgene, til de er klare og let gyldne.
  6. Tilsæt kantarellerne, og steg ved middel varme, til de får farve og afgiver væske.
  7. Kom majsen på panden, og steg videre, til den er mør og let ristet.
  8. Vend citrontimian i, og smag til med salt.

 

Anretning

  1. Pluk kyllingen i mindre stykker, og rør den op med fint snittet purløg.
  2. Fordel kyllingen på rugbrødene.
  3. Kom majs- og kantarelblandingen ovenpå.
  4. Drys eller dut med lidt svampemayo.
  5. Pynt af med blomsterkarse.