
En sund og farverig middelhavsklassiker fuld af smag.
Ingredienser:
Frikadeller:
400g hakket kylling
75g salatost i tern
3 fed hvidløg
0,5 tsk tørret rosmarin
25g rasp
1 stk æg
Tzatziki:
2 dl græsk youghurt
1 stk agurk
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
Fladbrød:
2.5 dl lunkent vand
25g gær
2 tsk. Salt
2 spsk. Olie
400g hvedemel
1 tsk. Tørrede krydderurter efter samg
1 tsk. løgpulver
Tilberedning:
Tzatziki:
Skær enderne af agurken og riv den fint på et rivejern.
Dræn det revne agurk for væske.
Hak hvidløgsfed fint.
Vend alle ingredienserne til tzatzikien og smag til med salt.
Sæt tzatzikien på køl imens frikadellerne tilberedes.
Tilberedning, græske frikadeller:
Hak hvidløgsfed fint.
Rør farsen med krydderier, hakket hvidløg, æg og rasp.
Vend salattern i farsen, men undgå at røre mere end højest nødvendigt, så ternene ikke røres helt i stykker.
Varm lidt smør eller olie på en stegepande.
Form små frikadeller med en spiseske og steg dem ved høj varme i cirka 1 minut på hver side.
Skrug ned for varmen og lad frikadellerne stege færdige til de er gennemstegte.
Opskrift på fladbrød med urter:
Smuldr gæren i en skål.
Tilsæt det lunkne vand
Når gæren er opløst tilsættes alle øvrige ingredienser.
Rør dejen godt sammen og tilst evt. lidt ekstra mel hvis den er for klistret – men hellere klistret end tør.
Lad dejen hæve tildækket i en time ved stuetemperatur.
Form 8-10 boller af den færdighævede dej.
Rul bollerne til pandekager af cirka 5 mm højde.
Varm en stegepande godt op og smør den med lidt olie.
Steg et fladbrød ad gangen.
Læg de færdigstegte fladbrød på et fad overdækket med låg eller et viskestykke, så de ikke bliver tørre.
Tip!
Tzatzikien kan sagtens laves i god tid eller dagen før.