back button

Gratinerede Makrelhapsere

Gratineret/grillet aubergine, hvidløgsolie og friske urter – tapas/hapsere.

4 personer

Dette skal du bruge:

  • 4 ds makrel
  • 1 stor aubergine
  • 100 gram vesterhavsost
  • 4 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • frisk koriander
  • havsalt og kværnet peber

Sådan gør du:

 

Skær auberginen i 1 cm tykke skiver, drys lidt salt på og laddem trække ca 30 minutter. Dup skiverne tørre og pensl med lidt olie. Gril auberginen så den får flotte grillstriber. Læg skiverne i et ildfast fad og kom osten og herefter makrellen på. Bag i ovnen ved varmluft til osten er smeltet.

Knus hvidløg i en morter med en smule salt. Rør den knuste hvidløg med olienolien. Dryp retten med en smule olie og pynt af med hakket krydderurter.