back button

Grøn pastasalat med tun og æg

Lækker let ret med masser af sunde omega 3 fedtsyrer.

Ingredienser for 4 personer

 

Pastasalat:

4 æg

200 g pasta

250 g grønne asparges

200 g ærter

Hjertesalat

4 tomater

2 tåser tun

1 bakke karse

 

Dressing:

2 dl. yoghurt

2 spsk. Mayonnaise

1,5 spsk. Grovkornet sennep

Salt & peber

Fremgangsmåde:

  1. Kog æggene i ca. 10 minutter, til de er hårdkogte. Lad dem køle helt af. Det kan sagtens gøres dagen før.
  2. Kog pastaen som angivet på emballagen.
  3. Knæk den nederste træede ende af aspargesene (der hvor de knækker naturligt), og skær aspargesene i snitter på ca. 3 cm.
  4. Kom aspargesene og ærterne ned til pastaen de sidste 2 minutter af kogetiden. Hvis du bruger frosne ærter, skal de lige have en omgang kogende vand over sig først, så de ikke sænker temperaturen i gryden alt for meget.
  5. Hæld vandet fra, og hæld straks koldt vand over. Lad pastaerne og grøntsagerne køle lidt af, og hæld derefter vandet fra igen.
  6. Skyl salaten, og slyng den godt.
  7. Riv salaten i mindre stykker.
  8. Skær tomaterne i både.
  9. Pil æggene, og skær dem i kvarte.
  10. Anret pastaen med ærter, asparges, salat, æg og tun.
  11. Pynt med karse.

Dressing:

Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og peber. Dryp den over salaten, eller server den ved siden af