back button

Kantareller à la creme på ristet brød med rå æggeblomme og syltede ribs

Denne opskrift passer til 4 skiver lyst brød

Ingredienser:

 

Syltede ribs

  • 250 g ribs
  • 120 g hvidvinseddike
  • 160 g sukker

 

Kantareller à la creme

  • 500 g kantareller
  • 80 g skalotteløg(finthakket)
  • 15 g hvidløg (finthakket)
  • 10 g citron­timian (plukket fra stilkene)
  • 200 g fløde
  • 80 g sherry
  • 20 g sherryeddike
  • 10 g salt
  • Neutral olie og en smule smør til stegning

 

Servering

  • 4 skiver lyst surdejsbrød
  • Olie og smør til stegning
  • Kantareller à la creme
  • Syltede ribs (drænet)
  • 4 æggeblommer
  • Brøndkarse

Fremgangsmåde:

 

Syltede ribs 

  1. Kom eddike og sukker i en gryde, og kog op, til sukkeret er opløst.
  2. Skyl ribsene, og fjern eventuelle stilke.
  3. Hæld den varme lage over.
  4. Lad det trække, til det er afkølet, og opbevar i køleskab.

 

Kantareller à la creme

  1. Forberedelse:
    Rens kantarellerne grundigt for jord og nåle. Brug en pensel og evt. lidt vand, og lad dem dryppe godt af.
  1. Sautér kantareller:
    Varm en stor pande godt op med lidt neutral olie.
    Steg kantarellerne ved middel-høj varme, til de afgiver væde og begynder at tage farve.
    Når væsken er fordampet, og svampene er let gyldne, tilsættes en smule smør.
  1. Tilsæt aromater:
    Kom løg, hvidløg og citron­timian på panden, og sautér et par minutter, til løgene bliver klare.
  1. Deglacér:
    Hæld sherryen på, og kog ind, til væsken er reduceret til det halve.
  1. Tilsæt fløde og eddike:
    Kom fløde og sherryeddike i, og lad det småsimre 5–10 minutter, til det bliver cremet.
  1. Smag til:
    Tilsæt salt, og justér evt. syren med lidt ekstra eddike.

 

Servering

  1. Rist surdejsbrødet på en pande i olie og smør, til det er let gyldent.
  2. Fordel kantareller à la creme på brødene.
  3. Lav en lille fordybning i midten, og placer en rå æggeblomme heri.
  4. Drys en smule salt på blommen.
  5. Fordel de drænede syltede ribs ovenpå.
  6. Afslut med frisk brøndkarse på toppen.