
De kolde fillotarteletter kombinerer den sprøde bund med saftig
kylling og en cremet topping – en moderne og let bid til frokosten eller som del af en tapasinspireret
anretning.
3-4 personer:
2 pakker ROSE færdigstegt kylling
1 Pakke filodej
100g smeltet smør
40g mayonnaise
1 tsk sennep
1 tsk paprika
1 tsk honning
100g cremefraiche eller græsk yoghurt
1-2 stilke bladselleri
1/2 løg
200g rosenkål (fintsnittet)
100g sprødstegt pancetta, eller bacon
Salt og peber efter smag
Lynsyltede gule beder (lige dele vand, sukker)
Start med at skære gul peberfrugt i tynde skiver, som sauteres.
Skær og hak derefter ingredienserne til kyllingesalaten.
Dressingen blandes med en passende mængde karse, agurk og mayonnaise.
Den færdigstegte kylling hakkes lidt, inden den røres sammen med sprødstegt pancetta. Tilføjer
derudover også lidt rødløg, honning og kanel, inden det hele røres godt sammen og smages til med
salt og peber.
Bag fillodejene, som skal fungere som tarteletskaller. Skær dem lidt til og pensel dem med smør,
inden de bages ved 160 grader i cirka 8 til 10 minutter.
Når skallerne er færdigbagte og afkølede, fyldes de med den kolde kyllingesalat. Top dem med gul
peberfrugt og karse inden servering.