back button

Koldrøget laks med slikasparges, spinatsalat og citronaioli

En let og lækker frokostanretning med friske grøntsager, silkeblød laks og en mild, hjemmelavet citronaioli. Perfekt til dig, der vil spise sundt uden at gå på kompromis med smagen.

 

Citronaioli

En frisk og mild aioli, der passer perfekt til fisk og sprøde grøntsager.

Ingredienser (10 personer)

  • 10 store skiver koldrøget laks
  • 30 friske slikasparges
  • 1 pakke små spinatblade
  • 150 g sukkerærter
  • 150 g små gulerødder
  • 2 små fennikel
  • 1 bundt forårsløg

 

Citronaioli

Ingredienser:

  • 1 dl æggeblommer
  • 2 fed hvidløg
  • Skal og saft af 1 citron
  • 1 tsk. salt
  • Rapsolie (til passende konsistens)

Sådan gør du:

  1. Skræl slikasparges og kog dem let. Afkøl.
  2. Skær sukkerærter, gulerødder, fennikel og forårsløg i ensartede stykker. Blanchér kort i saltet vand og afkøl.
  3. Anret spinat på et fad, fordel grøntsagerne og dryp med citronaioli.
  4. Saml tre slikasparges og rul en skive laks omkring. Læg rullen ovenpå salaten.
  5. Pynt med fennikeltoppe eller dild og servér med friskbagt brød.

 

Citronaioli

Sådan gør du:

  1. Blend æggeblommer med hvidløg, citronskal, citronsaft og salt.
  2. Tilsæt rapsolie lidt ad gangen under blendning, indtil aiolien er cremet og luftig.

 

Vinteropskrift:
Skift asparges, sukkerærter og forårsløg ud med rosenkål og farvede gulerødder. Top med smuldret feta, dild og timian.