back button

Koldrøget laks med syltede løg i appelsin og honning

En smuk og smagfuld ret med sødmefulde, syltede løg og aromatisk kommen – perfekt til frokostbordet eller som forret.

Ingredienser (10 personer)

  • 500 g vertikalskåret koldrøget laks
  • 500 g blandede løg (salatløg, alm. løg, perleløg, skalotteløg)
  • 1 stort rødløg (til pynt)
  • Smør til svitsning
  • 2 store appelsiner (saft og skal)
  • ½ dl vindruekerneolie
  • 2 spsk. blomsterhonning
  • 2 tsk. kommen (eller tørret estragon)
  • Frisk estragon til pynt

Sådan gør du:

  1. Svits løgene let i smør uden at de tager farve. (Gem de finthakkede rødløg til anretning) Afkøl og si væsken fra.
  2. Lav en lage af appelsinsaft og -skal, olie, honning og kommen.
  3. Vend løgene og lakseskiverne i lagen. Justér med lidt af løgvæsken om nødvendigt.
  4. Anret på fad og pynt med hakket rødløg og estragon.

Sommertip:
Skift løgene ud med grillede nektariner og lav en frisk dressing med olivenolie, citronskal, citronsaft, honning, hvidløg, timian og flagesalt.