back button

Kyllingekebab i pita med hummus, youghurtdressing og grønt

Opskriften passer til 8 pitabrød

Ingredienser:

 

Kyllingekebab

  • 500 g hakket kylling (fra Rose Poultry)
  • 15 g salt
  • 50 g skalotteløg
  • 5 g hvidløg
  • 2 g korianderfrø
  • 5 g spidskommen
  • 3 g piment d’Espelette
  • 2 g enebær
  • 2 æg
  • 40 g mel
  • 30 g fløde
  • 30 g mælk

 

Hummus

  • 475 g kogte kikærter
  • 4 g hvidløg
  • 50 g tahin
  • 25 g citronsaft
  • 15 g salt
  • 4 g piment d’Espelette
  • 5 g spidskommen
  • 30 g vand
  • 50 g olie

 

Yoghurtdressing

  • 200 g yoghurt
  • 5 g sukker
  • 6 g citronsaft
  • 7 g salt
  • 2 g hvidløg
  • 3 g fintrevet citronskal
  • 15 g persille
  • 15 g mynte

 

Grønt og samling

  • 8 pitabrød
  • 200 g spidskål (fintsnittet)
  • 100 g rødløg (i tynde strimler)
  • 150 g agurk (i kvarte skiver)
  • 15 g plukket persille
  • Kyllingekebab
  • Hummus
  • Yoghurt­dressing

Fremgangsmåde:

 

Kyllingekebab

  1. Blend krydderierne:
    Kom løg, hvidløg, korianderfrø, spidskommen, piment d’Espelette og enebær i en blender, og blend til en glat pasta.
  1. Rør farsen:
    Kom kyllingekødet i en røremaskine, og tilsæt salt. Kør, til farsen bliver sej.
  1. Tilsæt det blendede:
    Kom krydderiblandingen i sammen med mel og æg, og rør til en ensartet masse.
  1. Lind farsen:
    Tilsæt fløde og mælk lidt ad gangen, til farsen bliver glat og smidig.
  1. Tilberedning:
    Form farsen som et farsbrød, og bag ved 180 °C i ca. 22 minutter, til den er gennemstegt og let gylden.
  1. Afkøling og udskæring:
    Lad farsen køle lidt af, film den tæt, og kom den på køl. Når den er helt afkølet, skæres den i meget tynde skiver.

 

Hummus

  1. Kom alle ingredienser undtagen olien i en blender.
  2. Blend til en glat og cremet konsistens.
  3. Tilsæt olien lidt ad gangen, mens du blender, til hummusen bliver luftig og blank.

 

Yoghurtdressing

  1. Hak hvidløg, persille og mynte fint.
  2. Kom yoghurt i en skål, og tilsæt sukker, citronsaft, citronskal, salt og de hakkede urter.
  3. Rør det hele sammen til en ensartet dressing.
  4. Kommes på en sutteflaske.

 

Grønt og samling

  1. Lun pitabrødene.
  2. Varm en pande op med lidt olie, og rist kebabskiverne gyldne.
  3. Smør et lag hummus i hver pita.
  4. Kom spidskål, rødløg, agurk og lidt plukket persille i.
  5. Fordel kyllingekebaben ovenpå, og afslut med et generøst lag yoghurt­dressing.