back button

Laks med stuvet spinat og engsyre

Opskriften passer til 4 personer

Ingredienser:

 

Stuvet spinat

  • 350 g frisk spinat
  • 350 g mælk
  • 350 g fløde
  • 50 g smør
  • 50 g hvedemel
  • 1 lille løg (pillet og halveret)
  • 1 lille laurbærblad
  • Et nip revet muskatnød
  • 1 håndfuld persillestilke
  • 12 g salt (smag til)
  • 20 g finthakket skalotteløg
  • 10 g hakket persille
  • Skal af ½ citron

 

Samling af retten

  • 4 skiver lyst surdejsbrød
  • Smør og olie til at riste brødet
  • 400 g koldrøget laks (fx fra Polar Salmon)
  • Stuvet spinat
  • Frisk engsyre

Fremgangsmåde:

 

Stuvet spinat

  1. Kog mælk og fløde op:
    Kom mælk, fløde, løg, laurbærblad, muskatnød og persillestilke i en gryde.
    Kog blandingen op, og lad den trække i 10–15 minutter, så smagen sætter sig.
    Sigt mælken, og kassér aromaterne.
  1. Lav opbagning:
    Smelt smørret i en gryde ved middel varme.
    Tilsæt melet, og pisk det sammen til en jævn masse.
    Kog det igennem i cirka 1 minut, så melsmagen forsvinder.
  1. Lav bechamelen:
    Tilsæt den varme, sigtede mælkeblanding lidt ad gangen under piskning, indtil du har en glat og tyk sauce.
    Smag til med salt.
  1. Saml saucen:
    Sauter de finthakkede skalotteløg i lidt smør på en pande, til de er klare uden at tage farve.
    Kom spinaten på, og lad den falde sammen.
    Hæld den varme bechamelsauce over spinaten, og vend det sammen.
    Tilsæt hakket persille og citronskal, varm igennem et par minutter, og smag til med salt, muskat og eventuelt lidt citronsaft.

 

Samling af retten

  1. Rist brødet let gyldent i en blanding af smør og olie, og dryp det let af på papir.
  2. Skær laksen i tynde skiver, og fordel den på brødet.
  3. Kom den varme stuvede spinat ovenpå.
  4. Afslut med frisk engsyre og eventuelt lidt revet citronskal.