back button

Lammeret i pitabrød, snackpeber, rødløg, persille og fetadressing

Lækker krydret ret, der kan nydes uden kniv og gaffel

 

Ingredienser for 4 personer

Krydret lam:

½ tsk. Chili

2 spsk. Garam masala

0,5 tsk stødt koriander

0,5 tsk. Stødt kardemomme

2 tsk. Stødt spidskommen

0,5 dl olivenolie

2 fed hvidløg

600 g lammekøller

 

Tilbehør:

1 rødløg

2 rød snack peber

2 hjertesalat

Friske krydderurter fx persille/koriander/mynte

 

Fetadressing:

100 g blød og cremet feta

1,5 tsk. dijon sennep

0,5 tsk hvidvinseddike

2 dl. creme fraiche

Salt & peber

 

Derudover:

4 pitabrød

Fremgangsmåde:

 

Krydret lam:

 

  • Afmål alle krydderierne til lammekødet, og kom dem på en lille, tør pande
  • Rist dem kort under omrøring, og tilsæt olie og presset hvidløg.
  • Tilsæt den rest lammekød, du har, og lad det stege med i et par minutter.
  • Tilsæt lidt vand, hvis du synes, at kødet bliver for tørt.

 

Tilbehør:

  • Pil rødløget, og skær det i tern.
  • Rens snackpebrene for kerner og stilke, og skær dem i skiver.
  • Skyl salaten, og snit den fint.
  • Skyl krydderurterne, og hak dem groft.

Fetadressing:

Rør alle ingredienserne til fetadressingen sammen, og smag til med salt og peber.

Servering:

Varm pitabrødene i ovnen efter anvisning på pakken.

Server pitabrødene med det krydrede lammekød, fetadressing, de friske grøntsager og krydderurterne.