Opskriften passer til 4 personer
Ingredienser:
Mørdej (til små eller stor tærte)
Løgfyld
Æggeblanding
Hytteostcreme
Fremgangsmåde:
Mørdej (til små eller stor tærte)
Alternativt (stor tærte):
Dejen kan også bages som én stor tærte (ca. 22–24 cm i diameter og 3–4 cm høj).
Brug samme mængde dej, eller lav 25 % ekstra for at sikre høje kanter.
Bag “blindt” i ca. 20 minutter ved 160 °C, og derefter uden bagebønner i ca. 8–10 minutter, til bunden er gennembagt men stadig lys.
Løgfyld
Æggeblanding
Saml tærten
Bagning:
Små tærter (ca. 12 cm):Bag ved 175 °C i ca. 20 minutter, til massen har sat sig.
Stor tærte (ca. 24–26 cm):Bag ved 175 °C i 30–35 minutter, til fyldet er fast og let gyldent på toppen.
Hytteostcreme
Anretning
De små tærter halveres.
Kom en klat hytteostcreme ovenpå.
Afslut med lidt spæd, bitter salat – fx mizuna