back button

Luksussmørrebrød med varmrøget laks med grønt og nøddemayo

Sund og delikat stykke smørrebrød

6 gram hasselnødder
6 gram valnødder
0,4 dl. Mayonnaise
¼ spsk. Hasselnødeolie
1 Asparges fx fra Änglamark
1 kvist dild fx fra Änglamark
13 gram Feta
1 skive fuldkornsrugbrød
Smør til brød
100 gram varmrøget laks
¼ citron fx fra Änglamark

Fremgangsmåde
1. Hak nødderne groft med en skarp kniv, og rist dem på en tør pande, til de er gyldne. Lad dem køle helt af.
2. Kom mayonnaisen og halvdelen af de hakkede nødder i en blender. Tilsæt hasselnøddeolien, og blend det sammen.
3. Kom nøddemayoen i en sprøjtepose, og gem de sidste nødder til at pynte med.
4. Skræl tynde strimler på langs af aspargesen med en tyndskræller eller kartoffelskræller.
5. Pluk små kviste af dilden, og smuldr fetaen. Smør brødet med lidt smør, og læg en lille håndfuld salat på, så det dækker hele brødet.
6. Del laksen i mindre stykker. Hvis der sidder lidt mørkt kød ved skindet, fjernes det let ved at skrabe det af fisken med en kniv. Læg derefter den plukkede laks på brødet. Det må ikke komme ud over kanten.
7. Sprøjt en stribe nøddemayo hen over fisken.
8. Fordel fetaen på smørrebrødet, og drys derefter med nødderne.
9. Pynt med 3 strimler asparges og 3-4 kviste dild. Dryp lidt citronsaft over smørrebrødet, og server.