back button

Makrel- og cherrytomatsalat med feta, urter og croutoner

Opskriften passer til 4 personer

Ingredienser

 

Tomatsalat:

  • 200 g cherry tomater
  • 1 skalotteløg (ca. 50 g)
  • fintrevet citronskal fra 1 citron (økologisk)
  • olivenolie
  • 1 bundt kørvel
  • 1 lille bundt bredbladet persille
  • Salt og en smule sukker
  • Friskkværnet peber

 

Croutoner:

  • 4 skiver lyst fast brød (fx landbrød eller surdejsbrød)
  • 40g neutral olie
  • 40g smør
  • Et nip salt

 

Topping:

  • 150 g makrel i vand fra SÆBY (afdryppet)
  • 100 g feta
  • Frisk basilikum

Fremgangsmåde

 

  1. Croutoner:
    Skær brødet i små tern.
    Varm en pande med neutral olie og smør ved middel varme.
    Når smørret bruser af, tilsættes brødternene.
    Rist dem gyldne og sprøde på alle sider, ca. 6–8 minutter.
    Krydr med lidt salt og lad dem køle af på køkkenrulle.

 

  1. Tomatsalat:
    Skyl cherry tomater og halver dem.
    Hak løget fint.
    Hak eller pluk kørvel og persille groft.
    Vend tomater, løg, urter, citronskal og olivenolie sammen.
    Krydr med salt, lidt sukker og friskkværnet peber.
    Lad det trække 5–10 minutter, så smagene samler sig.

 

  1. Byg salaten:
    Fordel tomatblandingen som bund på et fad eller i tallerkener.
    Kom makrel i mindre stykker ovenpå.
    Smuldr fetaen over.
    Top med de sprøde croutoner.

 

  1. Anretning:
    Pynt med frisk basilikum og evt. basilikumblomster.
    Dryp lidt ekstra olivenolie over ved servering.