back button

Pitabrød med fetacreme, rødbede og falafel

Dejlig ret, der kan spises ud kniv og gaffel

Ingredienser for 4 personer

 

150 g blød og cremet feta

5 spsk. Creme fraiche 18%

Et fed hvidløg

Lidt mælk

Peber

4 rødbeder

½ rødløg

1 tsk. Olivenolie

1 fed hvidløg

En håndfuld timian

Citronsaft

Salt & peber

12 falafler

4 pitabrød

Fremgangsmåde:

  1. Bland fetaost, creme fraiche og presset hvidløg i en minihakker/blenderglas, og blend det til en ensartet, blød creme. Juster evt. konsistensen med lidt mælk. Smag til med friskkværnet peber.
  2. Skræl rødbederne, og skær dem i helt tynde skiver. Det er nemmest på et mandolinjern.
  3. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver.
  4. Vend rødbede og rødløg sammen med olie, presset hvidløg og friskhakket timian. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  5. Steg falaflerne efter anvisning på pakken.
  6. Lun pitabrødene, og smør dem med fetacreme. Fyld dem herefter med de marinerede rødbeder og falafler.