back button

Rilette af kylling med æbler

Fantastisk smørrebrød med skøn frisk smag

Ingredienser for 4 personer

2 hele kyllingelår fx ROSE kylling

2 stk. løg

1 stk. porretop

5 fed hvidløg

2 stk. æbler

3 stk. lauerbærblade

5 stilke frisk timian

20 stk hvide peberkorn

2 tsk salt

1 dl hvid portvin

Fremgangsmåde

  • Hak løg, porretop, hvidløg og skrællede, udkernede æbler groft.
  • Kom det hele i en gryde, der netop kan rumme lårene.
  • Læg lårene på og tilføj laurbærblade, timian, peberkorn og salt. Dryp portvinen over og hæld vand på, så det lige dækker.
  • Lad det simre under låg en times tid, til kødet er meget mørt. Vend af og til lårene.
  • Si fond og grøntsager fra. Pres gerne lidt af grøntsagerne og æble med.
  • Kog fonden ned, til der er ca. 1 dl tilbage.
  • Fjern skind og ben fra lårene og trævl kødet med 2 gafler. Læg det i en skål, hæld den nedkogte fond over og rør det sammen. Pres det godt ned i skålen og stil den koldt, gerne natten over.
  • Tip: Server rilletten som en lille forret med let grillet landbrød og cornichoner. Eller brug den til sandwich eller små kanapeer. Del kyllingelårene i over- og underlår. Pynt med rosa peberkorn eller frisk chili og groft havsalt.