back button

Skinkestang med grønsalat

Denne opskrift passer til 4 personer

Ingredienser:

 

Butterdejsflet med skinkefyld

Til 1 skinkestang:

  • 1 plade butterdej (ca. 26 × 35 cm)
  • 350 g bacon- og skinkefyld (se opskrift nedenfor)
  • 1 æggeblomme til pensling

 

Fyld (ca. 350 g)

  • 70 g bacon
  • 70 g kogt, røget skinke
  • 35 g løg
  • 35 g fennikel
  • 10 g svampe
  • 5 g persille
  • 5 g purløg
  • 5 g citron­timian
  • 150 g flødeost
  • 10 g grov sennep

 

Vinaigrette

  • 8 g sherryeddike
  • 8 g citronsaft
  • 5 g dijon
  • 10 g honning
  • 2 g salt
  • 40 g olivenolie

 

Salat

  • 2 stk. hjertesalat

Fremgangsmåde:

 

Butterdejsflet med skinkefyld 

  1. Hak løg, fennikel og svampe fint. Skær bacon og skinke i små tern.
  2. Steg bacon sprødt, og sautér grøntsagerne i fedtet, til de er bløde og let gyldne.
  3. Tilsæt skinke og bacon igen, varm kort igennem, og lad blandingen køle helt af.
  4. Rør flødeost og grov sennep i, til massen er cremet.
  5. Hak urterne fint, og vend dem i.
  6. Kom fyldet på en sprøjtepose, og opbevar det på køl indtil brug.

 

Samling og bagning

  1. Læg butterdejen på et stykke bagepapir.
  2. Sprøjt eller fordel fyldet i en jævn stribe midt på dejen.
  3. Skær skrå strimler i begge sider af fyldet (ca. 2–3 cm brede).
  4. Fold enderne ind over fyldet, og flet strimlerne skiftevis hen over midten.
  5. Pensl hele overfladen med æggeblomme – gerne to gange for flot farve.
  6. Bag i forvarmet ovn ved 200 °C (alm. ovn)ca. 20–25 minutter, til butterdejen er gylden og sprød hele vejen rundt.

 

Tip:

Lad skinkestangen hvile i ca. 5 minutter efter bagning, før den skæres. Så sætter fyldet sig, og snittene bliver pænere.

 

Vinaigrette

  1. Pisk sherryeddike, citronsaft, dijonsennep, honning og salt sammen i en skål.
  2. Tilsæt olivenolien lidt ad gangen under piskning, til vinaigretten samler sig og bliver blank.

 

Salat

  1. Snit salaten groft, skyl den grundigt, og slyng den tør.
  2. Vend den med vinaigretten lige inden servering, og servér den som frisk tilbehør til skinkestangen.