back button

Smørrebrød med kartoffel, syltede rødløg og radisser

Ekstremt eftertragtet smørrebrød

2 Rødløg fx fra Änglamark
0,75 dl. Eddike
0,75 dl. Vand
0,75 dl. Sukker
Lille nip Salt
90 gram Kartofler
¼ dl. Mayonnaise
1 Radise
1 baconskrive
¼ potte purløg
1 skive fuldkornsrugbrød
1 salatblad
Ristede løg efter behov

Fremgangsmåde
1. Pil den yderste skal af rødløget og skær rødderne af, så løgene er rene. Hæld eddike, vand og sukker op i en gryde, og tilsæt de 3 hele rødløg og et lille nip salt. Kog lagen op, til sukkeret er opløst, og afkøl den derefter.
2. Pil rødløgene, og skær top og bund af. Skær løgene i tynde både, og læg dem tilbage i lagen i mindst 4 timer. Herefter er de klar til brug.
3. Vask og skrub kartoflerne grundigt, så de er uden jord, men stadig med skræl. Kog kartoflerne, så de stadig er faste (10-15 minutter i alt afhængigt af størrelsen). Hæld vandet fra, og lad kartoflerne køle af.
4. Fyld mayonnaisen i en sprøjtepose.
5. Pil skallen af et lille rødløg, og hak det fint.
6. Skær radiserne i tynde skiver, og læg dem i isvand.
7. Steg baconen sprød på en stegepande eller i oven ved 180 grader. Det tager 10-15 minutter. Lad det køle af på et stykke køkkenrulle.
8. Hak purløg helt fint.
9. Smør rugbrødet med lidt smør, og læg en lille håndfuld salat på , så det dækker hele brødet.
10. Læg skiver af kartoffel på salaten. De må gerne stikke ud over kanten.
11. Sprøjt en stribe mayonnaise på, så den ligesom holder sammen på kartoffelskiverne. Fordel 4-5 stykker syltet rødløg hen over mayonnaisen og derefter en lille skefuld hakkede rå rødløg.
12. Drys lidt ristede løg på (gerne hjemmelavede), og top med en skive sprød bacon. Stik 4-5 skiver radiser ind rundt omkring, og drys med finthakket purløg.