
Det danske kokkelandshold er en del af Dansk Gastronomisk Union. Deres mål er at give de største talenter inden for dansk gastronomi en platform til at dygtiggøre sig og vinde nationale og internationale konkurrencer. De vil være verdens bedste samtidig med at de vil bidrager til at fremme kendskabet til dansk gastronomi.
Kokkelandsholdet vil også inspirere dig.
I Frokostbordet er vi vanvittigt stolte af samarbejdet og partnerskabet med Kokkelandsholdet. Året igennem vil nogle af verdens dygtigste kokke inspirere dig med spændende opskrifter, som du selv kan frembringe i dit køkken. De første fire opskrifter kan du se her på siden allerede nu. Men hold øje. Der kommer mange flere i løbet af året.
Skøn danskudviklet mad fra Kokkelandsholdet
Ingredienser for 4 personer
Til Kartoffelsalat:
750 g Kogte kolde nye samsøkartofler
150 g Creme fraiche 38%
150 g Mayonnaise
2 spsk. Grovkornet sennep
1 bundt Fint skåret radiser
8 stk. Hakket cornichons
1 bdt. Hakket purløg
Lille håndfuld hakket kapers
Skal og saft fra 1 citron
Salt og peber
Tørret rugbrødschips
Til Kyllingefrikadeller:
1 stk. Fint snittet skalotteløg
2 fed Revet hvidløg
500 g Hakket kylling fra fx Rose Poultry
1 stk. Æg
75 g Havregryn
½ stk. Revet muskatnød
1 tsk Spidskommen
2 spsk. Fint salt
Evt. en smule mælk til konsistensjustering
Smør og olie til stegning
Fremgangsmåde
Skøn danskudviklet mad fra Kokkelandsholdet
Ingredienser for 4 personer
500 g San Mazarno tomater
1 stk. Rødløg fra fx Änglamark
1 stk. Agurk fra fx Änglamark
1 bdt. Hakket frisk basilikum
1 bdt. Hakket frisk bredbladet persille
1 pk. Puck ost
1 stk. Citron fra fx Änglamark
Salt & Peber
Frugtig olivenolie
Fremgangsmåde
Skøn danskudviklet mad fra Kokkelandsholdet
Ingredienser for 8 wraps
Wraps:
1 pakke vertikal skåret koldrøget laks fra fx Polar Seafood
1 bakke. friske hindbær
100 g græskarkerner
2 stk. hjertesalat fra fx Änglamark
Yoghurtcreme:
250 g Græsk yoghurt
1 stk. Dansk agurk
2 fed Hvidløg
1 stk. Citron
1 bdt. Dild
Salt & peber
Olivenolie
Fremgangsmåde
Skøn danskudviklet mad fra Kokkelandsholdet
Ingredienser til 4 stykker brød
4 skiver af et godt franskbrød
2 dåser makrel i mustard fra fx SÆBY Fiskeindustri
300 g sorte smagfulde oliven uden sten
100 g fint snittet skalotteløg
2 fed revet hvidløg
1 bdt. hakket basilikum
50 g frugtig olivenolie
1 bdt. friske urter til pynt
Smør til stegning
Skal og saft fra 1 stk. citron
Fint salt og kværnet peber
Fremgangsmåde