back button

FÅ INSPIRATION TIL DIN FROKOST FRA KOKKELANDSHOLDET

Gør din frokost ekstra spændende med inspiration fra Kokkelandsholdet

Det danske kokkelandshold er en del af Dansk Gastronomisk Union. Deres mål er at give de største talenter inden for dansk gastronomi en platform til at dygtiggøre sig og vinde nationale og internationale konkurrencer. De vil være verdens bedste samtidig med at de vil bidrager til at fremme kendskabet til dansk gastronomi.

 

Kokkelandsholdet vil også inspirere dig.

I Frokostbordet er vi vanvittigt stolte af samarbejdet og partnerskabet med Kokkelandsholdet. Året igennem vil nogle af verdens dygtigste kokke inspirere dig med spændende opskrifter, som du selv kan frembringe i dit køkken. De første fire opskrifter kan du se her på siden allerede nu. Men hold øje. Der kommer mange flere i løbet af året.

Kartoffelsalat med kyllingefrikadeller

Skøn danskudviklet mad fra Kokkelandsholdet

Ingredienser for 4 personer

Til Kartoffelsalat:

750 g Kogte kolde nye samsøkartofler

150 g Creme fraiche 38%

150 g Mayonnaise

2 spsk. Grovkornet sennep

1 bundt Fint skåret radiser

8 stk. Hakket cornichons

1 bdt. Hakket purløg

Lille håndfuld hakket kapers

Skal og saft fra 1 citron

Salt og peber

Tørret rugbrødschips

 

Til Kyllingefrikadeller:

1 stk. Fint snittet skalotteløg

2 fed Revet hvidløg

500 g Hakket kylling fra fx Rose Poultry

1 stk. Æg

75 g Havregryn

½ stk. Revet muskatnød

1 tsk Spidskommen

2 spsk. Fint salt

Evt. en smule mælk til konsistensjustering

Smør og olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Start med at hak alle de ting de, som skal hakkes – det gør processen mere overskueligt.
  2. Kom hakket kylling fra fx Rose Poultry i en skål, og rør det sejt med salt. Tilsæt løg, hvidløg, spidskommen, muskatnød, æg og havregryn. Tilsæt en evt. smule mælk til farsen, hvis den er for fast.
  3. Rør farsen godt igennem, og krydr med peber
  4. Varm olie op på en pande, og steg kyllingefrikadellerne ved høj varme på begge sider. Sænk varmen, tilsæt en god klat smør og steg til de er gennemstegte.
  5. Mens frikadellerne steger, kan kartoffelsalaten samles. Rør creme fraiche, mayonnaise, radiser, kapers, cornichons, citron og sennep sammen i en stor skål. Smag til med salt og peber. Tilføj nu de skåret små kartofler til dressingen og smag til endnu en gang
  6. Sæt kartoffelsalaten på køl indtil servering.
  7. Tilføj de sprøde rugbrødschips ovenpå kartoffelsalaten

Grillede pølser med frugtig tomatsalat

Skøn danskudviklet mad fra Kokkelandsholdet

Ingredienser for 4 personer

500 g San Mazarno tomater

1 stk. Rødløg fra fx Änglamark

1 stk. Agurk fra fx Änglamark

1 bdt. Hakket frisk basilikum

1 bdt. Hakket frisk bredbladet persille

1 pk. Puck ost

1 stk. Citron fra fx Änglamark

Salt & Peber

Frugtig olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Agurk halveres på langs og kernehuset skrabes ud med en ske.
  2. Skær nu tomater, agurk og rødløg i små tern.
  3. Bland nu de hakkede krydderurter med grøntsagerne og lad det marinere med salt, peber, citronskal, citronjuice og godt med olivenolie.
  4. Bland den marinerede salat med grove brud af puckosten.
  5. Pølserne fra fx Hanegal grilles ude på grillen og server dem med den frugtige tomatsalat

Sprød salat wrap med græsk yoghurtcreme og koldrøget laks

Skøn danskudviklet mad fra Kokkelandsholdet

Ingredienser for 8 wraps

Wraps:

1 pakke vertikal skåret koldrøget laks fra fx Polar Seafood

1 bakke. friske hindbær

100 g græskarkerner

2 stk. hjertesalat fra fx Änglamark

 

Yoghurtcreme:

250 g Græsk yoghurt

1 stk. Dansk agurk

2 fed Hvidløg

1 stk. Citron

1 bdt. Dild

Salt & peber

Olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Tag de 4 yderste blade af hjertesalat og læg dem i koldt vand
  2. Rist græskarkernerne på en mellemvarm pande i rigelig olivenolie og fint salt, til de begynder at “poppe” og dufte lidt af popcorn. Læg dem på et fedtsugende papir indtil servering.
  3. Snit nu resten af de 2 hjertesalater meget fint. Hak dild meget fint også.
  4. Riv agurk på et rivejern og pres alt juicen ud af dem i et klæde
  5. Bland det drænede agurk, snittede salat, dild, revet hvidløg, citronskal, citronjuice med den græske yoghurt
  6. Smag det hele til med salt og peber
  7. Tør de store stykker hjertesalat godt af
  8. Fyld cremen i salatbladene, toppes op med rigelige mængder røget laks, ristede kerner og friske hindbær

Sprødstegt franskbrød med senneps makrel og oliventapenade

Skøn danskudviklet mad fra Kokkelandsholdet

Ingredienser til 4 stykker brød

4 skiver af et godt franskbrød

2 dåser makrel i mustard fra fx SÆBY Fiskeindustri

300 g sorte smagfulde oliven uden sten

100 g fint snittet skalotteløg

2 fed revet hvidløg

1 bdt. hakket basilikum

50 g frugtig olivenolie

1 bdt. friske urter til pynt

Smør til stegning

Skal og saft fra 1 stk. citron

Fint salt og kværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Hak oliven i en minihakker til ensartethed
  2. Sauter oliven, løg, hvidløg, basilikum og citron godt af i en pande og tilsæt herefter basilikum samt salt og peber.
  3. Rist brødet på en mellem varm pande i rigeligt smør, til brødet er gyldent på begge sider.
  4. Anret brødet med en halv dåse makrel på hver skive, top det op med god mængde tapenade.
  5. Pynt brødet med friske krydderurter som persille, dild el. Kørvel